יש משהו שלא השתנה במזה"ת – אויבים, ידידים ויריבים מדברים אחד עם השני באמצעות קטיושות על ישראל. היום מתפרסם בבריטניה בסנדיי טלגרף ראיון עם בשאר אסאד שבו הוא מבטיח שהמזה"ת "ירעד" עם המעצמות יתערבו בהתקוממות בארצו. לדעתי את בלון הניסוי הוא שיגר זה מכבר. מאז נוטה החמאס לנדוד למצרים לחיקם של האחים המוסלמים שצפויים להיות בעלי הבית של מצרים אם יהיו שם בחירות, הרי לשם כך אפשר את עיסקת שליט, נותרה לסוריה ידידה אמיצה ברצועה – הג'יהאד האסלאמי הפלשתיני מחומש בשפע של נשק חדיש יחסית שהוברח דרך מצרים מלוב. למרות שאין הוכחה ישירה התיזמון של ירי הג'יהאד על ישראל, כביכול ביום השנה לחיסולו של פתחי שקאקי (חוסל ב 06/10/1995 במלטה) תוך שהוא מאתגר את היציבות האזורית, הפטרונות המצרית על עזה, את הריבונות של החמאס על הרצועה, את היומרה למדינה עצמאית פלשתינית הכוללת גם את הרצועה ואת הסבלנות הישראלית היא דוגמית למה שסוריה יכולה לחולל.
הרי מלחמה קטנה בעזה תסיט מיד את הלחץ הבינ"ל מסוריה לגבול עזה. הדילמה של ישראל היא בין לשחק לידי בשאר אסאד או להתאפק על חשבוןן תחושת הביטחון של אזרחי ישראל וחובת כל מדינה להגן על אזרחיה. הפיתרון מצוי במיתקפה ניחרצת על הג'יהאד אבל באמצעים שקטים. פשיטות, חיסולים מהירים ושקטים ואש מאד סלקטיבית. מבצע רב אש ועשן עשוי להציל את משטרו של אסאד ואל לישראל להתערב בתהליכים האלו.
היות ואבו מאזן תובע לעצמו באו"מ אחריות ריבונית, כמדינה, גם על רצועת עזה, הייתי ממליץ לממשלת ישראל להתלונן במועצת הביטחון של האו"מ על הירי משטחי הרשות על ישראל ללא פרובוקציה. כדי שאבו מאזן יצטרך להסביר את מידת השליטה האמיתית שלו על הרצועה ואת הסתירה בין בקשתו למציאות בשטח.
המחאה-

אחריות

המתתמחים
אם בית הדין לעבודה הכריע שהתפטרות המתמחים בלתי חוקית ובית המשפט העליון מהסס ודוחה את החלטתו, שממנה כבר אין לאן לסגת, והרי לא מדובר בפקידי האוצר ה"אטומים", אז אולי הגיע הזמן שהנהגת המתמחים מהמרכז תתחיל להבין שהם מתחו את החבל יותר מדי. יש משפט נהדר ביהדות תפסת מרובה – לא תפסת!. אני מוסיף שמי שאומר או הכל או לא כלום נשאר עם כלום ומי שרואה או שחור או לבן המציאות אצלו תמיד שחורה כי היא לעולם לא לבנה לגמרה.
דני שלום
השבמחקהתקשורת החליטה לנגח את המחאה ודרכה דרך השובניזם. תקיפת דפני ליף בצורה מבישה חסרת רסן של עתונאים שלא היו מעיזים לתקוף כך גבר. כך גם לגבי ההפגנה. היו בה קרוב ל- 80 אלף ולא 20 כמו שהחליטה העתונות. לא באו לשמוע את הזמרים אלא להפגין על חיינו שעליהם כתבת. צריך להמשיך לעודד את המחאה ולא לתת לתקשורת לחסלה.
אורנה שמעוני