
בינתיים עושים אלו שמתקשים בדיור הכל שיהיה יותר קשה גם מחר. קדימה הצליחה לדחות את חוק הרפורמה במנהל מקרקעי ישראל וראשי המחאה לשבש את חוק ועדות התכנון – הסופר טנקר לבניה בלשון ביבי, כי זה, לטענתם, יעשיר את העשירים. כאילו שמחיר ההשכרה והדיור לא מעשירים את העשירים עוד יותר כבר כאן ועכשיו.
אם יש למישהו מתכון גם לבנות מהר וזול, גם לא לפגוע בבירוקטיה של מנהל מקרקעי ישראל, גם לא לאפשר ליזמים להרוויח ולהתעשר, גם לא לפגוע בטבע, גם לא להיאלץ לעבור לפריפריה הקרובה וגם שהכל יקרה כאן ועכשיו בתל אביב ולא בירוחם - שיקום. יתכן שאלוהים מסתובב ביננו, כלומר בין המפגינים, עם כל הפתרונות הזמינים ואנחנו אפילו לא יודעים.
החיפזון מהשטן ובניה אורבנית חפוזה, לא רק אצלנו אלא בכל העולם, היא בכיה לחצי מאה לפחות. יש לממשלה הרבה תוכניות מעובדות לבניה שיש לדחוף קדימה. כל תוספת פופוליסטית של מהר ועכשיו כי עכשיו יש הפגנה לא יכולה אלא להסתיים בכיעור, אסון אורבני או תחבורתי ובבכיה לדורות. אי אפשר מאתמול להיום בישיבה לילית לייצר תוכניות חדשות אמינות ומשוקללות - זו עבודה בעיניים. בהקשר הצר הזה צודקים המפגינים כשהם אינם מאמינים לביבי הבעיה שהם גם נגד כל מה שכן אפשר לעשות.
הרי מחאת הקוטג' היא דוגמה. לפריפריה החקלאית של ישראל יש ערך מוסף עצום. מרוב לחץ להוזיל את הקוטג' כאן ועכשיו שפכו את הרפתנים עם החלב. דווקא הם שבסוף שרשרת המזון הכלכלית. אלו שאין להם לאן לגלגל את ההוזלה שנכפתה עליהם. המחלבות כבר מרוויחות מצויין, בינתיים, ממוצרים אחרים חוץ מקוטג'. זו בדיוק דוגמה להחלטה פופוליסטית לא משוקללת של ביבי – האיש שקורא את כל הסקרים אבל לא יודע לאן להוביל. יש סיבה למה אירופה קורסת כלכלית, גוש היורו נאבק על קיומו איסלנד, אירלנד, יוון, פורטוגל וספרד בפשיטת רגל ובריטניה, איטליה וארה"ב מקרטעות. הם לא ידעו לסגור את הברז הפופוליסטי בזמן.
לא יאומן

ברק ואולמרט אינם אשמים בגולדסטון. עלילת גולדסטון היא חוד החנית במערכה לדה-לגיטימציה למדינת ישראל, זכות קיומה וזכותה להגנה עצמית. גם אילו אימץ צה"ל את רעיונותיך בדבר פגיעה ממוקדת בראשי חמאס ובני משפחותיהם, הדבר יזמין את הגולדסטון הבא. אין כאן מקום לכל הלקאה עצמית.
השבמחק