
נכון שסיעות קטנות מקשות על עבודת הכנסת אבל זה מחיר זניח לדמוקרטיה מתפקדת. אחוז חסימה של 4% פוגע פעם נוספת ביצוגיות ובעיקר דוחק את הציבור הערבי לפינות לא רצויות. לדעתי חברי הכנסת הערבים, גם הבוטים והקיצוניים שבהם, הם חלק מתהליך השילוב של הערבים בדמוקרטיה הישראלית, הם נותנים פתחון פה דמוקרטי לדעות של מיעוט שהן לעתים קיצוניות אבל צריך לתת להן ביטוי לא אלים. נכון - הערבים יכולים להתאחד ולהכיל בתוכם ניגודים כמו בבית היהודי למשל - איסלאמיסטים כמו זחאלקה יחד עם לאומיים כמו טיבי. זה צריך להיות חשוב לדמוקרטיה הישראלית שלאומיים ירוצו בניפרד מאיסלאמיסטים. נכון - הם יכולים להקים אגפים אנטי ציוניים במיפלגות ציוניות כמו מר"ץ והעבודה על ידי התפקדות המונית אליהן ויש עוד דרכי פעולה שהמכנה המשותף שלהם הוא טישטוש היצוגיות. לא יום חג לדמוקרטיה אלא ביזיון ענק. מעניין מה אומר עופר שלח ביש עתיד - לאן הוא הגיע? אני עדיין בתקווה שהחוק ישונה עד הקריאה השלישית.
** אין חדש תחת השמש

ארה"ב התגלתה במערומיה גם כשלא הבינה שהאלטרנטיבה למובארק אינה דמוקרטיה אלא איסלאמיזציה בחסות הדמוקרטיה - ממש כמו המהפיכה באיראן ב 1979, ושנית שלא כיבדה את דעת הקהל ושידרה מסר צבוע של דמוקרטיה "רק אם היא מתאימה למערב". ארה"ב כבר איבדה את אחיזתה במזה"ת ולא ניראה שהיא תחזור למעמדה המוביל באזור בעשור הקרוב. את הקופונים גוזרים ברוסיה וכל מי שדואג היום לאינטרסים שלו באזור "קופץ" לביקור במוסקבה. שם מחליט פוטין מי ישלוט ומי יפול ואיזו פשרה אפשרית ותעבור את הסינון הרוסי. רוסיה לעולם לא באה "לחנך" את הילידים באזור לדמוקרטיה. אפילו ביבי שלנו עדיין לא קפץ בקדנציה השלישית שלו לוושינגטון אבל כבר ביקר בסין וקפץ לים השחור לתת כבוד לבוס החדש פוטין.
כרגע ניראה שאחרי עוד כמה עשרות אלפי הרוגים והתדרדרות כלכלית קשה מה שהיה הוא שיהיה . דיקטטורים בכוח הצבא ישלטו על מדינות מוסלמיות כשהם רודפים את האיסלאמיסטים. בחלק מהמיקרים יתחלפו השמות (סיסי במקום מובארק) בחלק לא. אירופה, המתאסלמת בעצמה במהירות, כניראה תמשיך לחשוב שאנחנו אשמים ואם לא ממש אשמים לפחות אפשר לשלם במטבע ישראלית כדי לרצות - לא ברור את מי - את האסלאם, את הדיקטטורים, את השושלות המשפחתיות, את כלל תושבי האזור, את הפלשתינים "הדמוקרטיים" או את המצפון המבולבל של עצמם.
ברשותך אתייחס רק לאחוז החסימה בחוק המשילות שהתקבל אתמול. אני רק יכול להצטער ש % החסימה לא עלה גבוה יותר, נכון שקבוצות מיעוט כמו הערבים שהם גיס חמישי בישראל לא יקבלו ייצוג אבל מאידך זה יבלום את הסחטנות הפוליטית של אותן קבוצות.
השבמחקאנונימי מעוטף עזה
להפך, העלאת אחוז החסימה תביא לצרוף מספר מפלגות ערביות, ולכן להגדלת היצוג שלהם בכנסת
השבמחקאחוז החסימה בישראל נמוך יחסית בהשוואה לדמוקרטיות מערביות אחרות. 4% חסימה ניתן למצוא במדינות בעלות מסורת דמוקרטית מכובדת לא פחות מישראל כמו שבדיה, נורבגיה, איטליה ואוסטריה. במקביל ניתן גם למנות מדינות כמו איסלנד ובלגיה המנהיגות אחוז חסימה גבוה יותר מבלי שאף אחד יחשוד בהן כפחות דמוקרטיות מאיתנו. אליהן ניתן להוסיף מדינות שבהן אחוז החסימה האפקטיבי גבוה בהרבה בשל שיטת בחירות אזורית נוקשה כמו ארצות הברית, בריטניה ואחרות.
מחקלכן אחוז חסימה גבוה יותר אולי יביא לאיחוד המפלגות הערביות אבל לייצוג מאוד נמוך ושולי.
אנונימי מעוטף עזה
תודה על השיתוף והבלוג שלך
השבמחקלאנונימי בעוטף עזה
השבמחקאכן בצרפת ובבריטניה למשל אחוז החסימה הגלום בשיטה - אזורית יחידנית - כל אזור בוחר נציג, הוא כדי מעל ל 20% למשל מרי לה-פן נהנםלגה הלאומית ובכלל מפלדתה נהנים שמיעור תמיכה יציב של כ 20% מכלל האוכלוסיה הצרפתית ובדרך כלל הם לא מצליחים להכניס אפילו נציג אחד לבית התחתון הצרפתי. אבל הייצוגיות מלאה כי כל אזור מכיר את המועמדים ויודע למי הוא מצביע אישית. כאן רובנו לא יודעים בדיוק למי אנחנו מצביעים ובדרך כלל מכירים את ראש הרשימה ועוד דמות או שתיים מתוכה. לכן כשיש יצוגיות אין בעיה בהעלאה של אחוז החסימה. הבעיה שאין אצלנו יצוגיות נאותה וגם מעלים את אחוז החסימה. במקומות שאחוז החסימה גבוהה כל שיטת הבחירה היא שונה ושמה המון דגש על יצוגיות אמיתית של הבוחר - הלוואי עלינו.
אם הבנתי נכון את תגובתך אין בינינו חילוקי דעות, הדבר יביא להעלמות המפלגות הקטנות ויאלץ אותם למצוא בית במפלגות הגדולות (כמו הליברלים בארה"ב במפלגה הדמוקרטית או הליבטיאנים אצל הרפובליקנים). קיצונים משני הצדדים ישארו ללא יצוג ואין בכך שום פגם לדעתי במיוחד בישראל.
מחקתקן אותי אם אני טועה.
אנונימי מעוטף עזה